Німеччина витратить 400 мільйонів доларів на додаткові всюдиходи від BAE

Німеччина витратить 400 мільйонів доларів на додаткові всюдиходи від BAE

Збройні сили Німеччини підписали міжнаціональний рамковий контракт з BAE Systems на купівлю ще 227 броньованих всюдиходів.


Угода, яка, за словами BAE, коштує приблизно 400 мільйонів доларів, була укладена після того, як Німеччина, Швеція та Великобританія об’єдналися в грудні, щоб спільно придбати 436 всюдиходів за 760 мільйонів доларів – 140 для Німеччини, 236 для Швеції та 60 для британської зброї. сили. За даними міністерства оборони в Берліні, наприкінці березня німецькі законодавці схвалили 1 мільярд доларів на нові всюдиходи.
За словами виробника, двокузовні гусеничні транспортні засоби розроблені для суворих умов, включаючи сніг, каміння, пісок, багнюку та круті альпійські місцевості. Вони також мають деякі можливості для амфібії, що дозволяє їм плавати на мілководді. Новий наказ Німеччини стосується додаткових транспортних засобів і бронетранспортерів.
За словами BAE, також розглядаються три неуточнені варіанти для Німеччини, а також транспортні засоби для управління та логістики.
BAE Systems Hägglunds, шведське відділення компанії, виробляє BvS10 на своєму заводі в Ерншельдсвіку, розташованому на східному узбережжі Швеції в Балтійському морі.
Згідно з BAE, замовлення Німеччини продовжує поставки згідно з грудневою рамковою угодою, яка має розпочатися в 2024 році, до 2030 року. Швеція є провідною країною для спільного всюдихода, або CATV, за допомогою якого країни керують своїми автопарками BvS10. Спільний відділ закупівель із представниками всіх трьох країн контролює замовлення.
Минулого літа армія США уклала з BAE Systems контракт на суму 278 мільйонів доларів на транспортні засоби Beowulf, незахищену версію BvS10. Армія планує отримати 110 транспортних засобів у рамках своєї програми Cold Weather All-Terrain Vehicle (також скорочено CATV), спрямованої на полегшення наземних операцій в арктичних умовах.