Салліван анонсував суттєвий пакет військової допомоги США до кінця вересня

Салліван анонсував суттєвий пакет військової допомоги США до кінця вересня

США працюють над суттєвим пакетом допомоги Україні, який планують оголосити до кінця вересня.

Про це, як повідомляє "Інтерфакс-Україна", заявив радник з національної безпеки президента США Джейк Салліван на 20-й щорічній зустрічі YES у Києві, пише "Європейська правда".

Салліван зазначив, що щодня зустрічається зі своєю командою, щоб подумати про те, які засоби та інструменти потрібно впровадити, щоб стабілізувати фронт, і переконатися, що Росія позбавлена можливості здійснити будь-який прорив, який би привів до стратегічних переваг.

Він нагадав, що у квітні цього року існувала широка стурбованість тим, що може статися крах лінії фронту. Проте в наступні місяці українська оборона стала міцнішою в багатьох критично важливих місцях, і Україна також зробила сміливі та рішучі кроки у війні, просуваючись уперед.

Салліван зазначив, що це не питання політичної волі, а питання розв'язання важких і складних логістичних і оперативних питань для фактичної доставки необхідного озброєння на фронт.

За його словами, США буквально знімають з конвеєра снаряди 155 мм калібру і доставляють їх на передову так швидко, як тільки можуть.

Як інший приклад підтримки він навів складне в реалізації рішення переспрямувати Україні всі ракети для Patriot, які мали бути поставлені партнерам і союзникам у найближчі 12 місяців.

"Я пишаюся тим, що ми зробили, але, як сказав зі сцени президент Зеленський, з огляду на те, з чим зіштовхнулася Україна, ми маємо робити більше та краще, і я з цим погоджуюся", – наголосив радник Байдена.

Нагадаємо, держсекретар Ентоні Блінкен під час приїзду до Києва на саміт Кримської платформи анонсував понад $700 млн гуманітарної та енергетичної допомоги для України.

Також держсекретар обіцяв передати Байдену побажання України щодо далекобійних ударів по Росії.