Україна відіграє роль східного флангу НАТО, – Резніков

Україна відіграє роль східного флангу НАТО, – Резніков

Україна очікує, що саміт НАТО у Вільнюсі внесе ясність щодо її перспектив стати членом Альянсу.

Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков.

Резніков заявив, що Україна вже зараз фактично відіграє роль східного флангу НАТО, захищаючи "демократичну, цивілізовану Європу від варварської Росії". Міністр наголосив, що для України захист Європи – "не просто абстрактне поняття".

"Ми вже досягли вражаючих результатів у боротьбі з Росією, завдяки нашій роботі з країнами-членами Альянсу. Ми вже зібрали неймовірно різноманітний арсенал озброєння і спорядження. Ми побудували логістичні маршрути з країн НАТО до нас, які є логістичними маршрутами безпрецедентної складності, організували програми навчання в країнах НАТО... Ми будемо зміцнювати таку співпрацю й надалі", - зазначив Резніков.

За його словами, тепер "уся країна чекає ясності: коли і як ми станемо повноправним членом Альянсу".

"Міноборони і ЗСУ зараз прагнуть домогтися максимальної оперативної сумісності з країнами НАТО для наших Збройних сил, для наших Сил безпеки і оборони за рахунок впровадження стандартів НАТО. Наша мета – виконати все, що перебуває в компетенції Міноборони і ЗСУ, вибудувати всі практичні речі до такої міри, щоб у Вільнюсі було максимально звільнено простір для ухвалення необхідних політичних рішень на рівні керівників держав", – заявив Резніков.